Notícia

Una jornada tècnica sobre l’ús de l’energia fotovoltaica en el sector empresarial obre la Setmana de l’Energia a Vilafranca

06 de juny de 2018


Una jornada tècnica sobre l’energia fotovoltaica en l’ús empresarial ha obert aquest dimarts el programa de la Setmana Europea de l’Energia a Vilafranca. Sota el lema Tu tens l'energia, tu tens el poder!, l'Ajuntament de Vilafranca ha programat un programa de 4 activitats diferenciades, segons el públic a qui van dirigides, per apropar reptes i solucions a ciutadania i empreses al voltant de l'estalvi i l'eficiència energètica.
 
El primer acte ha estat una jornada tècnica adreçada a empreses i emprenedors, que ha debatut sobre les possibilitats reals d'instal•lar energia fotovoltaica en una empresa, amb l’objectiu de treure mites, explicar l'estat de la legislació actual, i conèixer eines i casos pràctics. El regidor de Promoció Econòmica, Joan M. Montfort, i el de Medi Ambient, Josep M. Martí, han assistit a la jornada, fent-ne l’obertura i la cloenda respectivament.

El regidor Montfort valorava que la transició energètica, juntament amb la tecnologia informàtica, suposarà una nova revolució industrial i per aquest motiu, la formació en aquest camp esdevé important. Montfort afegia que l’Ajuntament de Vilafranca aposta per noves mesures d’estalvi i eficiència energètics, per exemple, amb el desenvolupament del projecte Vinyes x calor, o amb el coneixement d’altres realitats europees de gestió de residus i gestió energètica des de l’administració local. En aquest sentit, Josep M. Martí assenyalava la importància que el territori pugui desenvolupar-se en l’autoconsum, amb un control de l’energia més compartit. Actualment, Vilafranca compta amb dues instal•lacions fotovoltaiques en equipaments públics: a l’escola Mas i Perera i l’Arxiu Històric, on el 30% del consum de l’edifici està subministrat per les plaques fotovoltaiques. “En aquests edificis, bona part del consum es produeix en hores solars. Invertir en plaques fotovoltaiques es rendible”, valorava Martí, que recordava que per impulsar que a nivell particular s’instal•lin plaques solars al terrats, existeixen bonificacions en l’IBI i en la taxa muntatge de la instal•lació. 

El programa commemoratiu de la Setmana Europea de l’Energia a Vilafranca continua el proper diumenge 10 de juny amb el joc de carrer Juguem amb energia i un punt d'informació energètica a la rambla Sant Francesc, d'11 a 13h, dirigida a un públic familiar. 
El dia 13 de juny, de 9 a 14h, es farà la jornada tècnica  Descentralització de l'energia, per tal de donar a conèixer diferents models de gestió de les necessitats energètiques locals, i on es compartiran experiències amb altres ciutats europees.
Per últim, el dijous 14 de juny, a les 19h, a l'AV Barceloneta-Sant Magí hi haurà una xerrada sobre com reduir la despesa i millorar el confort a les comunitats de veïns.

Accessibilitat